Onze werkwijze in een notendop

Na uw aanmelding gaat uw regionale adviseur, tevens uw vaste aanspreekpunt, direct voor u aan de slag.

Samen met de taxateur en de rechtsbijstandsverlener zullen zij eerst een uitgebreid WOZ waarde onderzoek uitvoeren, daarna stelt de taxateur een taxatierapport op en maakt de rechtsbijstandsverlener een krachtig beargumenteerd bezwaarschrift en dient deze officieel in bij uw gemeente. Vervolgens vertegenwoordigen wij u tijdens de hoorzitting, waarna de gemeente een uitspraak zal doen.

Uitgebreide stap voor stap uitleg   

Vergelijk onze dienstverlening

gemiddeld WOZ bureau

 • Besparing: bovengemiddeld
 • Succeskans: bovengemiddeld
 • Uw tijdsinvestering: 10 minuten
 • Kosten: gratis onder voorwaarde

Riverside Recht & Taxatie

 • Besparing: Zeer hoog
 • Succeskans: Zeer hoog
 • Uw tijdsinvestering: 15 minuten
 • Kosten: Altijd Volledig Kosteloos
 • Regionale adviseur en vast aanspreekpunt

zelf doen

 • Besparing: gemiddeld
 • Succeskans: gemiddeld
 • Uw tijdsinvestering: uren werk
 • Kosten: toegangskosten registers

Werkwijze stap voor stap

Stap 1: Aanmelden

Aanmelden kan eenvoudig via het aanmeldformulier, e-mail, whatsapp of messenger en kost u slechts enkele minuten tijd.

Nadat u zich heeft aangemeld neemt de regionale adviseur, uw vaste aanspreekpunt, binnen 48 uur contact met u op via e-mail (of via Whatsapp/Messenger indien u zich via deze platvormen heeft aangemeld). Uw adviseur zal u dan om nadere informatie vragen waarmee wij uw bezwaar extra sterk kunnen maken.

Verder hoeft u niets meer te doen, de rest doen wij namelijk voor u.

Stap 2: WOZ waarde onderzoeken

Nadat uw adviseur al uw gegevens heeft verzameld zal hij met de taxateur en rechtsbijstandsverlener uw dossier aanmaken.

Er wordt eerst een uitgebreid onderzoek gedaan waarin gezocht wordt naar alle mogelijke aanknopingspunten voor de verlaging van de WOZ waarde van uw woning. Tijdens het onderzoek worden onder andere de verkoopwaardes van alle verkochte woningen uit uw gemeente vergeleken, alle mogelijke bezwaarredenen worden overwogen, verschillende registers worden geraadpleegd, mogelijke fouten door de gemeente worden onderzocht en er vinden nog meer onderzoeken plaats om het maximale uit uw bezwaar te halen.

Stap 3: Taxatie rapport opstellen

Vervolgens zal de taxateur met behulp van het onderzoek, zijn ervaring en gegevens uit: het kadaster, de gemeente, de economie, de vastgoedmarkt, de energie index, en andere registers een taxatie rapport opstellen. De taxateur hoeft uw woning niet te bezoeken voor dit taxatie rapport, in enkele gevallen kan de taxateur wel om een foto vragen van bijvoorbeeld uw woning of uw badkamer/keuken als bewijsvoering in het rapport.

Stap 4: Bezwaar maken en indienen

Met het taxatierapport in de hand en de gegevens uit het WOZ waarde onderzoek zal de rechtsbijstandsverlener een krachtig en goed beargumenteerd bezwaar opstellen, specifiek voor uw woning, situatie en uw gemeente. Indien mogelijk zal de rechtsbijstandverlener daarbij ook gebruik maken van eerdere jurisprudentie (eerdere uitspraken van de rechter) om uw bezwaar te bekrachtigen.

Stap 5: Hoorzitting bijwonen

Soms vindt er een hoorzitting plaats, de gemeente ambtenaar wil dan graag nadere informatie over het bezwaar. Dat geeft ons een extra kans om uw lagere WOZ waarde mondeling toe te lichten en aanneembaar te maken. De rechtsbijstandsverlener zal namens u de hoorzitting bijwonen en uw belangen behartigen, hij weet precies wat hij moet zeggen om de ambtenaar te overtuigen.

Stap 6: Besparen

De gemeente zal nu met een uitspraak komen. In de meeste gevallen is deze bij ons positief, omdat wij een sterk bezwaar hebben ingediend. Vanaf nu bespaart u dus jaarlijks op uw belastingen en krijgt u van ons ook nog eens een waardebon van bol.com ter waarde van 25 euro om het succes te vieren. Dubbel verdienen, zo doen wij dat.

Klaar om ons bezwaar te laten maken tegen uw WOZ waarde?