Loading...

Riverside Recht & Taxatie

Wat doen wij?

Riverside Recht & Taxatie wordt betaald door de gemeente om namens u bezwaar te maken tegen de WOZ waarde van uw woning.

U betaald namelijk ieder jaar belasting die afhankelijk is van de waarde van uw woning. De waarde die de gemeente aan uw woning toe kent heet de WOZ waarde, deze wordt berekend aan de hand van computer modellen die vaak niet helemaal correct zijn. Bezwaar maken zorgt er voor dat de WOZ waarde omlaag gaat waardoor u geld bespaart.

Bij ons krijgt u altijd een persoonlijk aanspreekpunt die op de hoogte is van het dossier van uw woning. Met een team van adviseurs, taxateurs en rechtsbijstandsverleners zorgen wij ervoor dat we maximale resultaten behalen waar we trots op kunnen zijn. We maken geen standaard bezwaren maar verdiepen ons echt in uw woning, op die manier kunnen we onze hoge succeskans en besparingshoogte handhaven.

  • Hoog slagingspercentage

  • Grootste besparing

  • Vast aanspreekpunt

  • Privacy gegarandeerd

  • Volledig kosteloos

  • Professioneel team

  • Voor kopers, huurders en erfgenamen

  • Alles voor u geregeld

  • Contact via e-mail, messenger en whatsapp

Alles over de WOZ waarde

De WOZ waarde is de waarde van uw woning zoals beoordeeld door uw gemeente. U kunt uw WOZ waarde zelf opzoeken op www.wozwaardeloket.nl, of u kunt uw beschikking of taxatierapport erbij pakken welke u in januari of februari van ieder jaar ontvangt. (meestal op www.mijnoverheid.nl) De WOZ waarde is niet gelijk aan de verkoopwaarde van uw woning.

Uw gemeente heeft verschillende manieren om uw woningwaarde te bepalen. Meestal wordt er gebruik gemaakt van computer modellen en worden deze waardes geïndexeerd, in slechts enkele gevallen komt er een taxateur bij kijken. Deze in hoge mate geautomatiseerde waardeberekening zorgt ervoor dat de kosten voor de gemeente laag blijven, maar zorgt er in de praktijk ook voor dat er een grote fout marge is. Uw WOZ waarde is dus bijna altijd te hoog, en dat kost u geld.

De WOZ waarde is voor iedereen belangrijk, zowel voor mensen met een koopwoning als bewoners van een huurwoning. De WOZ waarde van kopers is vooral van belang voor de hoogte van de belasting die de woningeigenaar moet betalen. Verschillende belastingen zijn gebaseerd op een percentage van de WOZ waarde, zoals: het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting), onroerendezaakbelasting (OZB) en de waterschapsheffing. Deze belastingen stijgen bijna ieder jaar, en u betaalt meestal meer dan nodig. Als bewoner van een huurwoning heeft de WOZ waarde invloed op uw maximale huurprijs, in sommige gevallen kan dit zelfs tientallen euro’s per maand schelen.

Betaal niet langer onterecht te veel!
Laat ons gratis de WOZ waarde van uw woning verlagen.

Rekenvoorbeelden

WOZ waarde
WOZ waarde voor bezwaarschrift: €380.000
WOZ waarde na bezwaarschrift: €325.000
Totale daling in WOZ waarde = €55.000

Eigen woning forfait (inkomstenbelasting)
Tarief eigen woning forfait is 0,65% (tarief in 2019)
Tarief inkomstenbelasting is 51,75% (tarief schaal 4 in 2019)
Daling eigen woning forfait = €55.000 x 0,65% = €357,50,-
Besparing inkomstenbelasting = €357,50 x 51,75% = €185,00

Onroerendezaakbelasting (gemeentelijke belasting)
Tarief OZB-belasting is 0,17% (gemiddeld tarief Nederland, verschilt per gemeente)
Besparing OZB = €55.000 x 0,18% = €99,-

Waterschapsheffing
Tarief watersysteemheffing is 0,07%
Besparing watersysteemheffing = €55.000 x 0,07% = €38,50

Totale besparing
Besparing op inkomstenbelasting = €185,00
Besparing op OZB-belasting = €99,00
Besparing op waterschapsheffing = €38,50

Uw totale besparing in dit rekenvoorbeeld bedraagt: €322,50

U huurt een woning met een ruime huiskamer, 2 slaapkamers, een keuken en badkamer, een voor- en achtertuin in goede staat en met centrale verwarming.

WOZ waarde
WOZ waarde voor bezwaarschrift: €200.000
WOZ waarde na bezwaarschrift: €180.000
Totale daling in WOZ waarde = €20.000

Huurpuntentelling
Huurpunten voor bezwaarschrift: 126 punten
Huurpunten na bezwaarschrift: 122 punten

Maximale huur bij 126 punten = €625,06 per maand
Maximale huur bij 122 punten = €604,04 per maand
Verschil in maximale huur per maand = €21,02

Uw maximale huurbesparing in dit rekenvoorbeeld is €252,24 per jaar

U erft een woning van uw ouders.

WOZ waarde
WOZ waarde voor bezwaarschrift: €450.000
WOZ waarde na bezwaarschrift: €390.000
Totale daling in WOZ waarde = €60.000

Gegevens
Hypotheekschuld: €225.000
Vrijstelling erf belasting: €20.616 (vrijstelling voor kinderen)
Erf belasting percentage: 20% (percentage voor kinderen)
WOZ waarde na aftrek hypotheekschuld en vrijstelling: €204.384

Uw besparing op erf belasting bedraagt €60.000 x 20% = €12.000

Bezwaar maken kan tot uiterlijk 6 weken na ontvangst van de beschikking in februari, meld u zich dus zo snel mogelijk aan.

Veelgestelde vragen

U hoeft zich alleen maar aan te melden, de rest doen wij voor u. Wij helpen u met het volledige aanmeldproces. Tijdens het aanmeldproces vragen wij om enkele woninggegevens, de beschikking en een formulier waarin u ons toestemming geeft om namens u het bezwaar in te dienen. Bij ons kunt u als enige kosteloos deze toestemming weer intrekken als u zich bedacht heeft, tot nu toe heeft zich dat echter nog niet voorgedaan. In enkele gevallen kan de taxateur later in het proces om aanvullende gegevens vragen, of om bijvoorbeeld een foto ter bewijsvoering naar de gemeente.

Onze resultaten zijn ontzettend goed en daar zijn we trots op. We weten dat ieder jaar weer te bereiken door ons te specialiseren in bepaalde regio’s en objecten, in plaats van alle opdrachten zomaar aan te nemen.

Daarnaast werken we met experts die ook écht op de hoogte zijn van uw dossier en een specifiek bezwaarschrift maken voor uw situatie.

De termijn om bezwaar in te dienen is binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking, die u veelal in februari zult ontvangen. Let er wel op dat het bezwaar dan ontvangen moet zijn door de gemeente, meld u zich daarom tijdig aan zodat er nog tijd is om het bezwaar te maken. Riverside Recht & Taxatie kan binnen deze 6 weken ook eenmalig uitstel aanvragen namens u, zodat er ruim de tijd genomen kan worden voor uw bezwaar.

Hoe lager de WOZ waarde van uw woning, hoe minder belasting u moet betalen. Een lagere WOZ waarde is dus altijd gunstig en kan een aanzienlijk bedrag per jaar besparen aan onterecht betaalde belasting. Voor huurders heeft een lagere WOZ waarde invloed op de maximale huurprijs van de woning, dus ook huurders kunnen tientallen euro’s per maand besparen.

Door uw bezwaar door ons uit te laten voeren bespaart u niet alleen heel veel tijd, onze ervaring en expertise zorgen ook voor een grotere slagingskans en een grotere besparing.

De maximale huurprijs van een woning wordt bepaald door het aantal punten dat de woning waard is. Punten worden gegeven voor ruimtes, vierkante meters, luxe afwerking en meer. De hoogte van de WOZ waarde van de woning vertegenwoordigd ook een ruim aantal punten. Als de WOZ waarde omlaag gaat, zal het aantal punten dat de woning waard is dus ook dalen wat effect heeft op de maximale huurprijs van de woning.

U kunt onze huidige vacature’s bekijken op onze vacature pagina. U kunt ons ook een open sollicitatie sturen. Wij hebben geen junior/medior posities en werken uitsluitend met ervaren teamleden. Onze bedrijfscultuur is persoonlijk, informeel en gedigitaliseerd.

Iedereen met een succesvol bezwaar, waarvoor de gemeente ons uitbetaald, krijgt van ons een waardebon van 25 euro van bol.com om het succes te vieren. Per woning, per bezwaarschrift en per persoon heeft u slechts recht op 1 waardebon gedurende 2019. Om misbruik te voorkomen zijn er voorwaarden verbonden aan deze actie.

U betaald onder andere de volgende belastingen over uw WOZ waarde: inkomstenbelasting via het eigenwoningforfait, onroerendezaakbelasting, waterschapsheffing, schenkbelasting en erf belasting.

Nee, in tegenstelling tot andere WOZ bureau’s is onze enige inkomstenbron hetgeen betaald wordt door de gemeente. Wij verdienen niet aan andere diensten of producten of die van andere partijen. Wij zullen u daarom nooit reclames of aanbiedingen toesturen, ook hebben wij geen commerciële partners of andere partijen aan wie wij gegevens geven of verkopen. Wij maken de belofte waar om goed voor uw privacy te zorgen. Ook maken we de belofte waar om alles voor u uit handen te nemen, daar behoort geen overlast van commerciële doeleinden bij.

Wij helpen u graag met alle vragen. Op onze contactpagina vindt u alle contactmogelijkheden. Ook kunt u ons mailen (info@riversidewoz.nl) of een bericht versturen via Whatsapp (06 33 300 644) of via Messenger (@riversidewoz).

Wij zijn standaard niet telefonisch bereikbaar omdat we werken met regionale adviseurs, taxateurs en rechtsbijstandsverleners. Op verzoek kan uw regionale adviseur u terugbellen, stuur ons daarvoor een email.

Ja, bij ons heeft u altijd het recht om uw procedure stop te zetten. Als een van de enige rekenen wij daar ook geen kosten voor, wij komen onze belofte: “altijd kosteloos” namelijk in alle gevallen na. Wel vragen wij u om ons uit te leggen waarom u de procedure stop wil zetten, u bent in geen geval verplicht om hier antwoord op te geven. Wij kunnen ons geen reden voorstellen omdat er geen risico’s voor u aan verbonden zijn en alleen maar mogelijke positieve resultaten, mocht u toch besluiten om te stoppen? Dan is een simpele e-mail met de mededeling om te stoppen voldoende.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid is voor ons een van de belangrijkste peilers in onze dienstverlening, wij verlenen namelijk een maatschappelijke dienst. In alle besluitvoering van ons bedrijf kijken wij naar People, Planet en Profit.

People  Ons bedrijfsdoel is het zoveel mogelijk geld besparen voor zoveel mogelijk particulieren. Wij gaan daarin zo ver als we kunnen. Dat betekent dat we geen standaard bezwaren versturen, maar ons best doen om een zo sterk mogelijk bezwaar te maken voor u. U kunt immers veel beter iets leuks doen met het geld, dan het onnodig besteden aan belasting.

Planet – Wij proberen onze dienstverlening zo ‘groen’ mogelijk vorm te geven. Zo bankieren we bij een duurzame bank, wordt onze website klimaat neutraal gehost en beheerd, werken wij zoveel mogelijk digitaal en zonder papier, zijn onze werkruimtes voorzien van groene energie en maken we duurzame keuzes.

Profit – Wij zijn geen non-profit organisatie, wij verdienen ons brood met onze dienstverlening. We vinden het wel belangrijk dat dit in goede balans gebeurt. Zo zullen we duurzaam ondernemen altijd boven korte termijn winst verkiezen, dat noemen wij modern ondernemen.

Voor u ziet de procedure er als volgt uit: U meld zich aan, wij verrichten onderzoek, wij taxeren uw woning, wij stellen een bezwaar op en dienen deze officieel in bij de gemeente, de gemeente doet uitspraak en u wordt daar direct van op de hoogte gebracht, vanaf nu bespaart u.

Wij werken regionaal, omdat we op die manier de aller beste service en de beste resultaten kunnen bieden, beter dan wanneer we heel Nederland zouden bedienen. Op dit moment bedienen we de gemeentes: Leudal (sinds 2017), Weert (sinds 2018), Oss (sinds 2018), Nederweert (sinds 2019), Breda (sinds 2019) en Rotterdam (sinds 2019). Ook woningen uit aangrenzende gemeentes kunnen gebruik maken van onze diensten.

Daarnaast hebben wij een uitgebreid netwerk aan collega taxateurs en rechtsbijstandsverleners, u kunt zich daarom ook aanmelden als u een woning bezit/huurt/erft in een andere gemeente. Wij zullen u dan in contact brengen met de beste dienstverlener in uw regio.

 

Ook al verwacht u geen resultaat, het is altijd nuttig om uw woning aan te melden. Met onze ervaring en expertise kennen wij enorm veel mogelijke aanknopingspunten, velen waarvan u verbaasd zult zijn. Vaak kan uw WOZ waarde daarom veel meer dalen dan u in eerste instantie verwacht. Bovendien krijgt u bij een succesvol bezwaar altijd een waardebon van bol.com, loopt u geen enkel risico en kost het u slechts enkele minuten tijd. Het is daarom altijd gunstig voor u om uw woning aan te melden.

Ja, u wordt van iedere stap op de hoogte gehouden door de regionale adviseur.

Vanaf het moment dat u de beschikking ontvangt heeft u 6 weken de tijd om bezwaar te maken, het bezwaar maken neemt ongeveer 1 tot 2 weken in beslag. Indien er niet genoeg tijd is om een goed bezwaarschrift te maken, zal Riverside Recht & Taxatie uitstel van de 6 weken aanvragen namens u. Na het indienen van het bezwaarschrift heeft de gemeente tot uiterlijk 31 december de tijd om een uitspraak te doen. In de meeste gevallen komt de uitspraak echter sneller.

Onze dienstverlening is volledig kosteloos voor u, omdat de gemeente ons betaald. De gemeente betaald ons, omdat iedere belanghebbende bij de WOZ waarde het recht heeft op rechtsbijstand tegen de vastgestelde waarde. In de praktijk gaat het als volgt te werk, na een succesvol bezwaar kent de gemeente een bedrag aan u toe voor de diensten die wij hebben verleend, wij factureren u exact datzelfde bedrag. Mocht de gemeente niets, of minder dan gewoonlijk toekennen, dan brengen wij u uiteraard ook niets in rekening. Dat is namelijk onze belofte, voor u mag het nooit iets kosten.

De WOZ waarde van alle woningen met een uitsluitende woonfunctie is openbaar te raadplegen via de website www.wozwaardeloket.nl. De informatie van het loket wordt regelmatig bijgewerkt, maar loopt altijd iets achter op de werkelijke vaststelling.

U kunt de WOZ waarde ook terug vinden op uw aanslagbiljet van de onroerendezaak belasting. In de meeste gevallen ontvangt u deze in februari van ieder jaar. De gemeente mag zelf bepalen hoe deze wordt verstuurd, in toenemende mate gebruiken de meeste gemeentes mijnoverheid.nl. Sommige gemeentes sturen de beschikking op via de post.

De gemeente gaat er vanuit dat alle woningen ieder jaar meer geld waard worden, hiervoor gebruikt de gemeente de beschikbare verkoopgegevens en prijsstijgingsgegevens van de regio. Echter wordt deze stijging door de gemeente vaak overschat, het is immers gunstiger om de waarde hoger in te schatten dan om de waarde lager in te schatten. De gemeente krijgt dan meer belasting.

Nee, uit statistische gegevens blijkt dat de WOZ waarde en verkoopprijs in de meeste gevallen niet overeen komen. De meeste makelaars en woningkopers zijn zich hier tevens van bewust. Als uw WOZ waarde omlaag gaat na een bezwaar, zal dat dus geen nadelige gevolgen hebben voor de verkoop van uw woning. Integendeel zelfs, u kunt de lagere WOZ waarde aanhalen als verkoop argument omdat de toekomstige bewoners minder belasting hoeven te betalen.

Ja, u kunt ieder jaar bezwaar maken. Meestal gaat de woningwaarde ook ieder jaar omhoog, maar dat is lang niet altijd terecht. U dient er wel rekening mee te houden dat de resultaten mogelijk minder hoog uitvallen dan vorig jaar. Zijn er in de voorgaande 2 jaren zaken bij uw woning voorgevallen, zoals een lekkage of andere schade? Dan is de kans extra groot dat de WOZ waarde verlaagd kan worden.

Er zijn geen risico’s verbonden. Wij zorgen ervoor dat alles altijd kosteloos voor u geregeld wordt, en het is onmogelijk dat de WOZ waarde omhoog gaat. Voor u zijn er dus enkel en alleen positieve voordelen en is er geen enkel nadelig risico.

Nee, de taxateur hoeft niet bij u langs te komen om uw woning te taxeren. De taxateur maakt gebruik van speciale registers waar hij toegang toe heeft met gegevens van uw woning. In sommige gevallen kan de taxateur wel om een foto van uw woning of een deel daarvan vragen. U bepaalt zelf of u deze foto wilt toesturen.

De gemeente heeft tot uiterlijk 31 december de tijd om een uitspraak te doen. Sommige gemeentes sturen de uitspraak naar u, andere gemeentes sturen de uitspraak naar ons en een aantal gemeentes versturen de uitspraak naar beiden. Zodra wij de uitspraak ontvangen zullen wij deze direct naar u doorsturen, uiterlijk binnen 24 uur.

Nee, de ambtenaar van de gemeente keurt het bezwaar gegrond, gedeeltelijk gegrond of ongegrond. Wanneer het bezwaar gegrond is, zal de waarde veranderen naar de waarde die Riverside Recht & Taxatie heeft aangegeven. Als het bezwaar gedeeltelijk gegrond wordt verklaard dan zal de WOZ waarde aangepast worden ergens tussen de originele waarde en de waarde uit het bezwaar. Het kan dus nooit nadelig uitpakken.

U kunt al uw vragen stellen via e-mail, whatsapp, messenger of rechtstreeks via onze contactpagina.

Alleen belanghebbende kunnen een woning aanmelden. U bent belanghebbende als u de koper, huurder of erfgenaam bent van de woning of als uw naam op het aanslag biljet staat. Bent u dit niet, maar kent u een belanghebbende? Geef zijn of haar contactgegevens of postcode en huisnummer aan ons door, dan nemen wij contact op met de belanghebbende. Bij een succesvol bezwaar door iemand anders die u naar ons verwezen heeft, heeft u ook recht op een waardebon van bol.com.

Wij hebben een slagingspercentage van 89%, dat is een enorm goed resultaat maar daarmee kunnen we niet garanderen dat uw WOZ waarde omlaag gaat. Het is aan de gemeente ambtenaar om een uitspraak te doen. Wanneer wij het echter niet eens zijn met de uitspraak, kunnen wij in overleg met u een beroepsprocedure instellen. Zo gaan wij echt voor het uiterste voor u.

Wij vinden uw privacy belangrijk, wij zullen uw gegevens daarom nooit delen of gebruiken zonder uw toestemming. In verband met onze werkzaamheden zullen een deel van uw gegevens gedeeld worden met de gemeente, als onderdeel van het bezwaarschrift. Wij zullen echter nooit uw gegevens verkopen, commercieel inzetten of openbaar maken. Wij respecteren uw privacy en recht op veiligheid en zullen daarom ook nooit uw woning, de resultaten van het bezwaarschrift of andere privacy gevoelige informatie publiceren.

De gemeente is verplicht om de WOZ waarde uiterlijk op de laatste dag van februari kenbaar te maken. Hoewel de gemeente zijn best doet om de vaststelling zo veel mogelijk te spreiden over januari en februari is de ervaring dat de meeste beschikkingen in de laatste 2 weken van februari binnenkomen.

Wij richten ons alleen op woningen en gebouwen met een woonfunctie. Op die manier kunnen we onze kennis, ervaring en energie richten op datgeen wat het belangrijkste voor ons is, namelijk: onnodige kosten besparen voor particulieren.

Nog vragen? Neem contact met ons op